Novosti

Potpuno novi H-D Softail (i bivši Dyna) modeli za 2018.

H D 2018 Softail paleta

Osim novih Milwaukee-Eight agregata, Softail modeli imaju i novi okvir, koji se ugrađuje i na Dyna seriju.

Imena su možda ostala stara, no Softail paleta za 2018. je potpuno nova. U Harley-Davidsonu su si dali truda i razvili potpuno novi čelični okvir, koji je lakši, ima manje dijelova i varova, a nudi više čvrstoće. Nove su i dvije stražnje vilice (jedna za užu, druga za širu gumu), dok je pripadajuća hidraulika i dalje skrivena od pogleda, ali više nije smještena ispod motocikla, nego ispod sjedala. Nove su i prednje vilice, povećana je mogućnost nagiba, a svi su modeli olakšani za 16 ili 17 kg, tako da bi trebali biti okretniji i lakši za upravljanje.

Novi su i pogonski agregati. Umjesto dosadašnje Twin Cam pogonske grupe, u igri je Milwaukee-Eight V2 stroj, koji je kruto fiksiran na okvir i opremljen s dvije balansne osovine. Standardno se isporučuje Milwaukee Eight 107 agregat od 1.745 ccm, no kod modela Fat Boy, Breakout i Heritage Classic se može doplati i za verziju 114 od 1.868 ccm. Takvi 114 modeli su dostupni i u posebnim 115th Anniversary izdanjima.

Jasno, u paketu sa svime s time dolazi i redizajn, pri čemu su Breakout, Deluxe, Softail Slim i Heritage Classic samo malo uljepšani, dok je Fat Boy sada osjetno drugačiji te djeluje čak i pomalo futuristički.

Promijenjen je i dizajn dosadašnjih Dyna modela, posebno u stražnjem dijelu, gdje više nema klasičnih dvostrukih stražnjih amortizera. Naime, odsad i oni imaju novi softail okvir, što znači da Dyna obitelj odlazi u povijest, a Fat Bob, Low Rider i Street Bob postaju dio Softail palete. U paketu s novim softail ovjesom i okvirom i tu dolaze nove prednje vilice kao i Milwaukee-Eight 107 agregat, s time da je Fat Bob dostupan i u verziji 114. Fat Bob je ujedno pretrpio i najveće vizualne promjene, a uz to je olakšan značajnih 15 kg.

Fotografije svih spomenutih modela pogledajte u donjoj galeriji, a više informacija potražite u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp