Novosti

Novitet: Harley-Davidson Fat Boy

 

H D FatBoy2018

Američki klasik, koji je 90-ih spasio Harley-Davidson, u 2018. ulazi s novom tehnikom i futurističkim dizajnom.

Već smo pisali o potpuno novoj generaciji Softail modela za 2018., s novim okvirom, stražnjom vilicom, amortizerom smještenim ispod sjedala i Milwaukee-Eight agregatom. Uglavnom, na većini modela je promijenjeno sve osim dizajna. Isto se ne bi moglo reći i za Fat Boy.

Nakon što je skoro tri desetljeća bio primjer američkog konzervatizma, novi Fat Boy će sa svojim futurističkim linijama sigurno izazvati kotraverze. Posebno se ističu naplatci, koji su i dalje pune izvedbe, ali sve samo ne klasična dizajna, a tu je i neobična izvedba kućišta prednjeg LED svjetla. Sukladno svom imenu, Fat Boy naprijed ima debelu prednju gumu 160/60-18, što je rekordna vrijednost za jedan Harley-Davidson, a osim u standardnoj verziji s Milwaukee-Eight 107 agregatom od 1.745 ccm, nudi se i u izvedbi 114 s 1.868 ccm, kao i u slavljeničkom 115th Anniversary izdanju.

Više podataka o novom Fat Boyu, ali i o ostalih sedam potpuno novih Softail modela, pročitajte u nadolazećem broju Moto Pulsa, a prije toga svakako zavirite u donju galeriju s fotografijama ovog neo-klasika iz različitih kutova.

fbmp ytmp imp